Mayareis deel 5 Verenigde Staten, Miami

Door: Ser en Mo

Blijf op de hoogte en volg

10 Februari 2009 | Verenigde Staten, Miami

“Welcome to Miami, bienvenido a Miami” zijn de bekende woorden uit de songtekst van een nummer van Will Smith. Wij kunnen jullie verklappen, dat de douaniers van de Verenigde Staten van dit nummer blijkbaar een andere versie in hun koppies hebben. Wij hebben geconstateerd, dat deze mensen de meeste gehate baan van de hele VS hebben. De doelstelling van deze mensen is heel eenvoudig. Gewoon heel veel domme vragen stellen. Wees op dat moment beleefd en werk gewoon mee. Ga s.v.p. niet de bijdehante joker uithangen, want dan kunnen ze je gewoon de toegang tot de VS weigeren en terugsturen naar het land van herkomst!!!! :-(
Na de eerste kennismaking met de Amerikanen liep daarna alles op rolletjes tenminste dat dachten wij…….
Nadat wij de cocoonen (lees: rugzakken) hebben opgehaald liepen wij naar buiten om daar rustig te wachten op de bus. Alle grote autoverhuurbedrijven in de VS hebben gratis shuttle bussen rijden van- en naar het vliegveld. Ik zeg; goede service!!! :-D Een medewerker van Hertz legt een aantal zaken uit en daarna dien je 10 handtekeningen te zetten op allerlei formulieren ( lijkt wel of je een spaarrekening gaat openen bij de Arubabank hahaha :-D). Na alle formaliteiten konden wij eindelijk vertrekken richting Pembroke Pines waar het huis staat van Anne en Harriet (werkgevers van Mo), waar we de komende nachtjes mochten logeren. Als je een land bezoekt moet je je altijd goed aanpassen. Dat houdt dus in: de gebruiken overnemen die de locale mensen hebben. Dus heeft Ser besloten om een Ford Mustang te huren ( model 2008). Voor de leken onder ons: Dit is een grote, dikke benzine slurperende sportcoupe met het gewicht van een mini tank, ook staat'ie bekend als een American muscle car Hahahahahah. De motor heeft een inhoud van 4 liter ( 4000 cc) en 6 cilinders. Ter vergelijking. Een volkswagen Lupo heeft een inhoud van 1 liter en 3 cilinders. Aanhangers van Groen Links zouden ons het liefst direct een megaslurp-tax op willen leggen. ;-) Hahahahaha.
Aangezien een liter brandstof in de VS goedkoper is dan een blikje Coca Cola is het ook niet moeilijk te begrijpen dat half Amerika in een dikke 8 cilinder rondrijd en dat 25% van alle geproduceerde olie in de wereld door hen wordt verbruikt…………
Voor degene die nog nooit in de VS hebben gereden met een auto, huur absoluut een GPS/routeplanner, want van de wegbewijzering snappen wij Arubanen/Europeanen echt helemaal geen drol. Volgens de uitdraai die Mo had gemaakt bedroeg de reistijd slechts 30 minuten van het vliegveld naar het huis. Uiteindelijk hebben wij ruim 2 uur gereden en zitten schelden in de auto voordat we arriveerden in Pembroke Pines. :-(
De huizen zijn groot, de straten zijn breed. Welcome in the USA where everything is bigger!!!! Yeah baby!!!! Het huis bestaat uit 3 slaapkamers en 2 badkamers inclusief een onwijs grote plasma tv waarop slechtzienden zelfs de ondertiteling makkelijk kunnen lezen!!!! Ruim genoeg voor 2 personen toch?! Hierbij willen nogmaals de eigenaren Harriet en Anne ontzettend bedanken. Dit was veruit de beste accommodatie van de afgelopen 4 weken :-D
Tijdens ons 5 daags verblijf hebben we 500 mijl (= ongeveer 800km) gereden met de Ford. De eerste trip hebben we gemaakt naar de Everglades. Dit is een prachtig natuurgebied (mangroves) vlakbij de Golf van Mexico en de woonplaats van veel alligators ( in de tv serie CSI worden vaak de lijken door criminelen in dat gebied gedumpt). Een echte aanrader is om het gebied te verkennen met een airboat. Dit is een klein bootje voor maximaal 7 personen met een mega grote propeller achterop die wordt bestuurd door de kapitein. Doordat de boot geen schroef heeft is heel ondiep water geen enkel probleem. Met enorme snelheid en precisie vlogen wij met deze de airboat tussen de mangroves door. Super ervaring!!! :-)
Een minder leuke ervaring was de ontmoeting met een alligator. De kapitein had er een gespot en besloot om de motor uit te zetten en e.e.a. te gaan vertellen. Terwijl de kapitein zijn verhaal over reptielen (gewicht, snelheid, lengte en kracht) deed kwam de alligator richting de airboat zwemmen. Ik kan je vertellen het was zeker geen baby, integendeel het was een joekel van 3 ruim meter lang. Op dat moment ben je de leuke beelden en uitspraken van Steven Irwin snel vergeten ( it’s amazing little nicy creature), want de boot is ongeveer 40 cm hoger dan het water. Mo zat voorin en begon ook een beetje peentjes te zweten naarmate the little friend of Steve steeds dichterbij kwam, want hij kan makkelijk in de boot springen en dan heb je muchas problemas!!!!
Uiteindelijk bleef hij voor de boot liggen op 2 meter afstand……….brrrrrr doorvaren svp!!!!!!

De tweede trip was een middag naar het bekendste strand van Florida en het mooiste strand van the USA. Het meest populaire strand is Miami Beach. Dit is een heel breed en lang strand, leuk om te zien maar niet echt boeiend. Veel sportende figuren gezien die in een grote pot met zonneolie zijn gevallen hahahahaah ;-). Daarna zijn we doorgereden naar Key Biscayne. Dit is een eiland voor de kust van Miami. Onderweg zijn we nog gestopt bij een tankstation om te vragen waar de mooie stranden waren. Het viel ons gelijk op dat de gefortuneerde Amerikanen hier wonen of verblijven in een hotel. Alleen maar dure auto’s ( Porsche, BMW 7 serie, Mercedes S klasse) zie je daar in het straatbeeld. Na betaling bij een tolhuisje reden we het natuurpark in om richting het strand te lopen. Overal ruik je de geur van gebakken vlees ( BBQ-en). Het strand was een teleurstelling ( wat zijn we toch verwend op Aruba realiseer je je dan ineens), maar de rit ernaartoe was een hele ervaring.

De derde een laatste trip stond in het teken van een dag shoppen in een van de vele shoppingmalls, dit tot groot genoegen van Mo ( heeft ze de hele vakantie naar uitgekeken!!!:-)). Op advies van de buurman zijn we naar de Dolphin Mall gereden. Dit is een soortgelijk winkelcentrum als Dukenburg (ligt in Nijmegen) maar dan vermenigvuldigd met factor 20. In de mall zitten zoveel winkels, dat je 2 tot 3 hele dagen nodig hebt om alle winkels te bekijken. Na een paar uur winkelen kun je rustig een hapje gaan eten bij een van de vele restaurants. Wij hebben ’s middags geluncht bij een Japans restaurant. Slenteren maakt hongerig dus had Mo sushi besteld voor een klein weeshuis en Ser had een Japanse Filet Mignon schotel besteld. HHHMMMMMM lekker hoor. Met een volle maag en een paar honderd dollar lichter (spullen zijn mega goedkoop t.o.v. Aruba en Nederland) hebben wij de mall verlaten om 7 uur ’s avonds (we begonnen om 11.30 ;-)). Dit tot groot verdriet van Mo :-(( de winkels zijn geopend tot 22.00 uur).

Uiteraard hebben wij ook een avond doorgebracht op Ocean Drive. Dit is het bekendste en meest populaire spot van Miami. Dit is een lange boulevard aan het strand met prachtige oude hotels. Vele hotels zijn gebouwd in Art Deco stijl. Alle hotels beschikken over eigen een eigen restaurant en terras. Hier is het dus zien en gezien worden!!! Nou daar loop je dan in je beste backpackers outfit hahahahahah ;-). De gefortuneerde mede mens kan hier zijn auto (Bentley, Rolls Royce e.d.) precies voor het terras neerzetten (kijk mij eens rijk, belangrijk en decadent doen hahahah :-)) uitstappen de sleutels afgeven aan een kneus in een kostuum. Deze parkeert de auto dan 25 meter verderop. Hilarisch gewoon. Vooral als je zojuist landen hebt bezocht zoals Guatemala en Honduras waar veel kleine, jonge kinderen bedelen voor een paar dollar cent. Een grotere paradox kun je je haast niet voorstellen…….

Samenvattend het waren 3 geweldige dagen grapje :-D Wij hebben in bijna 4 weken tijd diverse landen bezocht verschillende culturen ontmoet, leuke en gezellige mensen leren kennen uit Nederland en de kleding- en schoenencollectie kunnen uitbreiden (met name Mo). Wij hebben wederom een fantastische tijd beleefd.

Lieve, lieve lezers hiermee zijn we (voorlopig) aan het eind gekomen aan de avonturen van Ser en Mo. Momenteel zijn ze al stiekem bezig met de voorbereiding van een andere trip. Zodra hierover meer bekend is dan horen jullie dat spoedig!

Ayooooooooooooooooooooooooo
Ser en Mo

• 11 Februari 2009 - 00:13

Peter:

Sneller een reactie geven niet, maar dat is ook niet gek met de schrijver naast je achter het bureau ;)

We kijken uit naar het volgende verhaal / foto's.....maar wellicht is die ook al deels bekend! Beetje cryptisch maar je begrijpt hem vast.

Greetz from (deze keer) Aruba! Next time from Groningen!

• 11 Februari 2009 - 00:13

Peter:

Sneller een reactie geven kan niet, maar dat is ook niet gek met de schrijver naast je achter het bureau ;)

Greetz from (deze keer) Aruba! Next time from Groningen!

• 12 Februari 2009 - 07:03

Mamma.:

Ha lieverds, Wederom een prachtige ervaring!
    Heb net als vorige keren genoten van jullie imposante reis.
    Zeg Peter, nu moet je niet 2 maal in herhaling treden, nu je met je schatje op Aruba bent.
    Ik weet het jij vind het een one happy Island.
    Lieve kinderen geniet er van!
    CARPE DIEM.
    Liefs mamma.

• 12 Februari 2009 - 10:13

Judithvanvlijmen@hot:

NOU DAT WAS ME EEN SERIE AAN FOTOS MAAR WEL GEWELDIG.
    DIT WAS EEN BYZONDERE REIS.
    DIT PIKKEN ZE JULLIE NIET MEER AF.
    DIT NEEM JE DE REST VAN JE LEVEN MAAR MOOI MEE!
    GROETEN UIT KRONENLAND

• 14 Februari 2009 - 10:44

Jeroen:

Hey toppers!

Geweldige verhalen weer. Wat een prachtbak Ser! Echt iets voor jou en ik ben jaloers ;-)

Mo "de shopper" haha. Wel mooi dat je op jouw leeftijd zo lang hebt kunnen shoppen, want ik heb 1 nachtje Londen eigenlijk amper/niet volgehouden. Dus we worden echt oud, meissie.

Hoe is het allemaal met Caro & Peet geweest?

Wel grappig om te zien dat we een internationale familie hebben: Aruba, Groningen, Wijchen, Breda en zelfs vanuit het onbereikbare ver gelegen Kronenland worden jullie in de gaten gehouden!!!

Ayo dushi's
    Jeroen en Elisa

• 16 Februari 2009 - 21:19

Anneloes:

Nou alles gezien en gelezen te hebben staat de trip naar Miami toch wel het hoogst op mijn verlanglijst!!! (ja, de minst cultureel hoogstaande).
    Genoten van alle verhalen

XX

• 17 Februari 2009 - 19:53

Bramus:

Mooi reisverslag en geweldige foto's. Zie dat jullie genoten hebben. Leuk man. Kun je menie stiekem mee nemen in de rugzak haha.

Groeten Bramus & familie

• 18 Februari 2009 - 19:25

Marieke:

Hey Jeroen, doet het ongelooflijk bruisende Bunde niet meer mee...? Haha!

Mooie verhalen en foto's maar weer! Thanx!

ALAAF!!!

xxx Mariek

• 20 Februari 2009 - 15:29

Dorhy Brader:

Eindelijk heb ik jullie verslag gelezen en mooie foto's bekeken. Zo te zien hebben jullie een te gekke vakantie gehad.
    Ahora, ayo dushinan pasa un buen tiempo