The love boat at Dominica

Door: Ser en Mo

Blijf op de hoogte en volg

02 Mei 2010 | Dominica, Roseau

De tweede stop die we hebben gemaakt was op Dominica. Bij aankomst valt direct op, dat dit eiland veel groter en armer is. Dit eiland behoort tot het Verenigd Koninkrijk ( Engeland). De Britse invloeden zijn nog duidelijk aanwezig. Het geld ( voorzien van Queen Elisabeth), de rechts gestuurde auto’s en dito wegen. Uiteraard hebben we hier ook een excursie geboekt. Na ruim 2 uur hobbelen over het eiland met een klein busje kwamen we aan in het binnenland wat bestaat uit tropisch regenwoud. Eerst hebben we een niet echt boeiende waterval bezocht en daarna was het tijd voor actie! Met behulp van een grote rubberen band in een groep van 50 man en een paar locals zijn we in de bergen gestart op een rivier. Tijdens de rit hebben we honderden mega grote duizend poten en rivierkreeften gespot tot grote ergernis van de vele vrouwen die in de groep aanwezig waren. Dit hadden de begeleiders snel door en begonnen de dames natuurlijk te treiteren tot groot vermaak van de mannen. Na een paar uurtjes pendelen en dobberen hadden de meeste mensen wel een paar schaafwonden en blauwe plekken opgelopen door de vele stroomversnellingen. Uiteindelijk eindigde tocht aan de weer op zeeniveau namelijk aan de Atlantische Oceaan. Tijd om weer te vertrekken, op naar het volgende eiland.