Laatste bezoek vanuit Hulanda
Door: Ser en Mo
05 Oktober 2009 | Aruba, San Barbola
Nee, we hebben een geweldige tijd gehad!! En hebben nog een geweldige tijd natuurlijk te gaan, want we hebben nog dik twee en een halve maand om te genieten van ons heerlijke eilandje en van onze lieve vriendjes en vriendinnetje van hier. 20 december vliegen we dan wel weer terug naar Hulanda en 21 december zetten de flappies dan weer (plat)voet op Nederlandse bodem. Toch wel een dubbel gevoel…..
De afgelopen weken stonden in het teken van bezoek uit Nederland en afscheid nemen van twee goede vriendjes van hier. Foto’s zeggen soms meer dan woorden, dus we zullen hieronder even een selectie aan foto’s laten zien. Eerst waren daar Mireille, Jeroen en Tante Dorthy die hier na een paar dagen Miami, op vakantie kwamen. Na een korte pauze was daar Kick die na lang uitkijken, ook haar vakantie hier bij ons thuis door kwam brengen. Zij viel tegelijkertijd met haar neus in de boter, wat leuke feestjes betreft, want Vanessa en Martin (ex-collega’s van Ser) gaven beiden hun afscheidsfeestje. De reden van het feestje was dus wat minder :-(, maar de feestjes zelf waren beiden zeer geslaagd!! Op zaterdag was er het lang verwachte feestje van Vanessa in een Hummer welteverstaan limo versie!!!. Echt te gaaf!! Het ding was zo’n 14 meter lang en je kon er met 17 mensen (allen zittend in een ‘kring’ op de leren banken) in. In de Limo waren twee bars ingebouwd en in het plafond zaten discolampen, joehoeeee!! LET’S GET READY TO PARTYYYYY!! De beer ging helemaal los :-D haha!!! 5 uur lang hebben we rondgereden en onderweg hebben we een aantal bars en disco’s onveilig gemaakt.
De volgende dag stond in het teken van Martin’s afscheid. Hij had een zeilschip afgehuurd, waar we lekker op uit hebben kunnen waaien. Het was wel erg opvallend dat de meeste mensen van de avond ervoor, zich niet aan de alcohol gewaagd hebben ;-) , waarschijnlijk bang om vissen te voeren, if you know what I mean ;-) hahaha
Nessie en Martin; we missen jullie allebei al, maar we gaan elkaar snel weer zien! Martin in Amsterdam en Vanessa in de zomer, in een witte trouwjurk, in Griekenland :-D. Thanks for the wonderful time you guys!!
Toen Kick hier was hebben wij ons ook eindelijk gewaagd aan het grote duikavontuur. Ja ja mensen wij zijn hiermee een beetje laat!!!! Beter laat dan………je weet zelf toch?! Hahahaha
Kick wilde ons ook graag vergezellen en de mooie onderwaterwereld van Aruba van dichtbij te bekijken. Na een korte instructie van de instructeur ( dit was een grote blonde Amerikaanse knuffelbeer genaamd Marc) zijn we gezamenlijk de zee ingelopen met de volledige duikuitrusting op de rug. Het leek wel of Marc zelf op onze rug zat want we gingen bijna door de hoefjes zo zwaar was het, hahaha :-D. Eenmaal door de mangrove heen gelopen te hebben, waadden we het water in, alwaar we na zo’n 50 meter, in ondiep water, wat oefeningen moesten doen om zo toch de broodnodige zuurstof onder water tot ons te kunnen nemen ;-). Niet geheel onbelangrijk leek ons zo. Toen de basistrucjes waren uitgelegd waren we klaar voor het grote werk. We gingen eerst naar een diepte van zo’n 4 meter en toen we dat allemaal onder controle hadden (de een wat beter dan de ander) zijn we uiteindelijk naar zo’n 13 meter afgedaald. Het is een bijzondere wereld, die van onderwater en de een voelde zich meer een vis in het water dan de ander. Hoewel Mo van sterrenbeeld Vis is, is ze dit in ‘real life’ duidelijk niet en kreeg ze van instructeur Marc achteraf de bijnaam ‘the human cork’ oftewel de menselijke kurk mee. Dit kwam omdat zij blijkbaar als een of andere ballon fungeerde, waardoor ze non stop als een pijl weer richting oppervlak dreef. Om dit te voorkomen heeft Marc haar de hele tijd letterlijk aan het handje mee moeten voeren, want zodra hij deze los liet vloog ze weer zoef als een kurk naar boven :-D hahaha. Kick en Sergio ging het beter af en het beviel Ser zo goed dat hij nu bezig is zijn PADI duikbrevet te halen. Gister is hij weer in de wondere onderwaterwereld geweest en is dit keer gaan duiken op een ander rif voor de kust van Aruba op een diepte van 18 meter. Volgend weekend gaqat hij z’n brevet afronden met twee duiken vanaf een boot op zee. Hierover later meer. Kick had trouwens nog speciaal voor de gelegenheid een onderwater camera gekocht, helaas zijn de foto’s bijna allemaal mislukt op een paar na. Het idee was goed hoor Kickie ;-)!!
Tot slot zijn we vergeten te vermelden dat we nog naar een fighting gala zijn geweest. Vooral Ser kijkt graag naar UFC (ultimate fighting championship) waarbij de enige regels zijn: niet bijten, spugen, kopstoten of krabben ;-). Makkelijk gezegd zijn het kooigevechten. Het klinkt allemaal heel agressief (wat het natuurlijk ook wel een klein beetje is ;-)) maar hier op het eiland is het een populaire sport. De wedstrijden uit Amerika worden hier in de vele ‘sportsbars’ live uitgezonden. Ser mist er weinig. Nu werd vorige maand zo’n gevecht georganiseerd met een paar grote namen, op ons mooie eilandje en dat konden we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan :-D!! De gevechten werden opgenomen voor de Amerikaanse tv en het verslag werd gedaan door niemand minder dan Bas Rutten. Deze man is een legende in de sport en komt uit Nederland. Tegenwoordig is hij niet meer actief in de kooi maar buiten de kooi als presentator (zeg maar de Mart Smeets van de vechtsporten alleen dan veel minder arrogant ;-)). Na alle wedstrijden te hebben gezien besloten Ser en Mo nog een cocktail te drinken in de haven. En toen kwam de legend himself aanlopen waarop Ser uit de bank vloog om een foto te laten trekken van hem en zijn idool.
In de maand juni hebben wij ook nog een Nederlands marine schip bezocht dat in de haven van Oranjestad lag. Het betrof het bevoorradingsschip “Hare Majesteit de Amsterdam”. Via via kenden wij een van de opvarenden. Hij heeft ons een rondleiding gegeven op het schip en e.e.a verteld over het schip. Een leuke anekdote was dat het geld dat in de kluis bewaard werd afkomstig was van Curaçao. De biljetten zijn toen getest op sporen van drugs. De uitkomst luidde……………………. op bijna alle biljetten waren sporen van cocaïne aangetroffen hahahahaha Goh dat is vreemd :-D!!!!!
Momenteel zijn de ouders van Ser hier weer op vakantie. Zij zijn het laatste bezoek dat we in ons huis mogen ontvangen. Dan hebben we een maandje de tijd om hier alles netjes af te handelen en daarna gaan we onze tijd hier afsluiten met een heerlijke en welverdiende vakantie. We gaan eind november met een cruiseboot vanaf Puerto Rico door de zuidelijke Cariben varen. De volgende eilanden doen we aan: St. Thomas, Antigua, Barbados, St. Kitts, St. Lucia, St.Klaas (:-D grapje haha) en Dominica. Daarna vliegen we vanaf Puerto Rico door naar Miami, waar we weer in het mooie huis van Anne en Harriet mogen verblijven. We gaan ook nog twee dagen naar Orlando, waar we naar de Universal Studio’s gaan. De rest van de tijd in de USA zal in het teken staan van: SHOP TILL YOU DROP, JOEHEOOEEEE!!!
That’s all for now, dushi’s!!
Sunchi’s en tot de volgende keer!
Ser en Mo
06 Oktober 2009 - 03:04
Ron:
Ga jullie missen!
Mo we moeten weer eens aan de sushi! -
06 Oktober 2009 - 05:01
Bonny:
;-)
Echt leuk om weer te lezen, als je dan al weer 2 jaar terug bent, is het wel fijn om af en toe weer foto's te zien en verhalen te lezen! Geniet van de laatste maand en de vakantie; klinkt errug goed! Universal studios vonden wij heel leuk!
Liefs bonny -
06 Oktober 2009 - 09:13
Nadia:
FAN-TAS-TISCH verhaal!!
Kan me helemaal voorstellen hoe dat voelt; laatste dit laatste dat... Maar straks is het hier: eerst keer dit, eerste keer dat!! Het is dubbel. Maar vooral voor jullie straks hier KOUD!
Martin weg ja? En geweldig dat jullie dan eindelijk hebt gedoken!!! Mo: ga je zeker weten niet je padi ook halen net als Ser? Kunnen jullie straks overal samen duiken, nu moet ik ook steeds zonder Eric :-(
Geniet nog even met jullie (schoon)ouders en straks ook op de supergave trip om jullie avontuur af te sluiten!! Pik nog zo veel mogelijk mee van deze emigratie, want voor je het weet denk je er steeds minder en minder aan terug... (of je krijgt heimwee)
Hele dikke kusX uit Nijmegen :-D -
06 Oktober 2009 - 09:23
Jeroen:
Geweldige verhalen en foto's weer. Dat zal ik wel gaan missen hoor als jullie weer terug zijn ;-)
Of gaan jullie gewoon door met de waarbenjij.nu site?!?
Hahaha. Geniet er nog maar van want in NL is het idd weer koud en begint jullie echte leven weer (lees: baan zoeken, huisje zoeken enz).
Dikke kus uit Breda,
Jeroen -
06 Oktober 2009 - 09:47
Eva:
Jeetje, ik dacht dat ik altijd een ontploft fohn hoofd had, maar Ser jij hebt me volgens mij overtroffen haha! De datum staat groot in de agenda, kan niet meer wachten tot we hier eens sushi kunnen eten....
Geniet er nog van en CU soon! -
06 Oktober 2009 - 11:33
Ronald Burkina:
tja mo op de kant kun je dan wel de nuchtere nicole spelen, maar onder water komt je zweverige natuur toch boven he..
het leuke echter van weggaan en afscheid nemen is een reünie.. c you on arashi, oktober 2012? -
06 Oktober 2009 - 13:41
Caro:
Schatties!!! Weer gelachen achter mijn computer, echt weer Ser en Mo avonturen! Ben blij dat ik die straks weer in het echt mee kan maken!!!!!!
En denk nog maar niet te veel aan NL,maar geniet van jullie momenten daar!
Enne Eef, mag ik mee sushi eten?? Tot de 21ste ;) lieverds, xx Caro -
06 Oktober 2009 - 14:53
Bart & Marianne:
Hoi Ser en Mo,
Zo te zien is het nog steeds ONE HAPPY ISLAND!!!
Vergeet niet bij "Fingers" te gaan te duiken, een van de mooiste plekken.
Nos Vemos
p.s. is er tegenwoordig een gebrek aan kappers??? -
06 Oktober 2009 - 17:12
Gerben & Femke:
He dushi's!!!
Echt heel goed genieten van al die "laatste keren" hoor!
Wel fijn dat we elkaar straks voor de "eerste keer" gaan meeten in Hulanda!!!
Ons stulpje is na 11 maanden klussen zo goed als klaar dus 'be our guests!'
08 Oktober 2009 - 15:08
Stella:
Ha lieferds, weer met veel plezier en trots jullie belevenissen gelezen!Ja idd de tijd zit er weer bijna op weet nog als de dag van gisteren dat jullie mij vertelde naar Aruba te gaan. Dat is alweer bijna drie en en half jaar geleden kort voordat mijn moeder jullie oma stierf en jullie de grote reis gingen ondernemen en in het jaar dat onze dochter caroline (je zus) naar groningen vertrok waarop ik dacht dit is goed voor hen maar lastig voor mij.
Beide zover weg maaaaaaaaaaar oh oh wat gaat de tijd snel, jullie met een enorme prachtige rijke ervaring en caroline met een mooie baan en een nieuwe studie en een mooi huisje.
Allemaal goed, maar zal heel gelukkig zijn als ik jullie weer in mijn armen kan sluiten en jullie wat dichter bij komen te zitten.
Voorlopig even bij ons in totdat jullie je eigen huisje hebben gevonden.
Pappa en ik zullen niet in de gelegenheid zijn om jullie op Schiphol te verwelkomen, daar wij zelf een mooie reis gaan maken in Thailand, maar zal op de dag dat jullie aankomen op 21 december in gedachtte bij jullie zijn.
Mooie bagage die jullie met zijn tweetjes hebben opgedaan papa en ik zijn trots op jullie.
En voor jullie laatste trip met de cruise in de carribean wens ik jullie een hele goede en fijne tijd.
Jullie liefhebbende moeder. -
08 Oktober 2009 - 23:25
Yvette:
Hola sweety's...leuk verhaaltje alweer haha..maar ik ga jullie hopi veel missen!!! Hoop nog ff een paar weekjes gezellie leuke dingen te doen met je/jullie...en dan ga ik jullie vergezellen in t vliegtuig naar Hulanda....hoeven we tenminste nog geen afscheid te nemen op Aruba!!! Tot morgen op beach xxjes -
10 Oktober 2009 - 17:57
Kick:
Hey lieverds.
Nou daar zit je dan in het koude, grijze NL op een plastic tuinstoeltje ;-)
Ik heb een geweldige tijd gehad, nogmaals bedankt!
Vandaag m'n fotoboek opgehaald, die is heel leuk geworden en als ik die foto's weer zie...
Maar, als jullie weer hier zijn gaan we gewoon weer tot het gaatje...
Dikke kus
14 Oktober 2009 - 16:24
Marieke:
Aloha! Neeeee, jullie mogen niet weggaan!!! Dan heb ik geen avonturen uit verre landen meer te lezen... Dan wordt mijn wereldje zo klein... Haha!
Geniet nog ff daar en kom dan maar snel terug!!!
Liefs van mij,
Mariek -
21 Oktober 2009 - 14:39
Franc:
He Sergio en M
Hoe is het nog op het mooie Aruba...? Als ik de foto's zie nog altijd prima vol te houden! Geniet van de laatste periode en zeer zeker de cruise die nog op het programma staat voor jullie!!! Ik en ook Marjo missen AUA zeer zeker, NL is ook leuk maar anders.... Momenteel zit ik in Florida voor mijn nieuwe baas dus dat is wel weer even lekker..
Doe rustig aan en de groeten aan mijn ex-collega's daar
Ayo -
14 November 2009 - 15:09
Anneloes:
Heel veel plezier in jullie laatste maandje!
Tot snelllllll!!!!!